Bananfluer

Bananflue

Bananflue er ofte en plage fra midt på sommeren til efteråret. Bananfluer kendetegnes bedst på måden de hænger stille i luften omkring frugt, blomster, skraldespande, flasker, drikkeautomater m.v.

Den voksne bananflue er 1/3 størrelse af en normal stueflue og ses sjældent alene. Det kan være svært at se forskel på bananfluer og eddikefluer.

Holder man fluerne tæt på, vil man se, at bananfluen er gulbrunlig i modsætning til eddikefluen, der er sort.

Mange af vore kunder findes blandt hoteller og restaurationsvirksomheder. Oftest opstår problemet ved opvask pga. madrester og fordærvet frugt, der tiltrækker bananfluer.

Bananflue der er orange gul. Kaldes også for en frugtflue

Bananfluernes biologi / adfærd

En bananflue kan lægge ca. 25 æg om dagen og op til 2.000 i løbet af sit liv. Efter et døgns tid kom­mer de små larver ud af æggene og søger ned i maden. De bliver fuldvoksne på 4-5 dage og forpupper sig så.

I puppen sker forvandlingen til voksen flue i løbet af yderligere 3-4 dage. Fluerne begynder at lægge æg, når de er 24 timer gamle, så under gunstige omstændigheder gennemfører de hele deres udvikling på under 10 dage. Indendørs kan de yngle året rundt.

Behandling mod bananfluer

I fødevarerelaterede virksomheder, restauranter, barer, diskoteker og madudsalg kan det med stor fordel anbefales at anvende elektriske insektfangere, der findes i mange diskrete udgaver. Disse insektfangere har den fordel, at de både forebygger og bekæmper uden form for gift.

Det er dog mere normalt af få sprøjtebehandlet. Dvs. at der kommer en tekniker ud og behandler lokalerne / hjemmet. Det lugter ikke, kan ikke ses og giver ingen gener.

 

 

All rights reserved © Bananfluer dk

Powered by WordPress

Theme by SEOS